top of page

Relaxed blijven in drukke dagen

Bijgewerkt op: 8 jun. 2020

De laatste maand van het jaar en de drukte begint bij iedereen te stijgen. Nog een aantal deadlines voor het werk. Kerstinkopen doen. Verzinnen wat je met kerst gaat eten. Misschien ook nog verzinnen wat je met oudjaar wil doen. Of misschien nog op vakantie? Hoe blijf je dan goed voor jezelf zorgen in deze hectische periode?


Afgelopen week was het hier ook enorm druk naar activiteiten toe. Elke avond stond er wel iets op de planning. En in de dag liepen activiteiten voor mijn kids, voor TEDx en voor mijn stap naar zelfstandige door elkaar heen. Ze zorgden niet alleen voor veel werk, maar ook voor veel aan mijn hoofd. Dus dat is best wel wat. En toch loop ik met een relaxed gevoel rond de laatste week. Of weet ik de rust telkens terug te vinden. En wat doe ik dan precies?


Wandelen

Alleszins zijn het de wandelingen in het bos die ik elke week maak. En op zich is het niet enkel dat wandelen, maar ook de gedachte dat ik die kàn maken midden in de week. Mijn week mag dan zo gevuld zijn, een uurtje gaan wandelen lijkt wel op een mini-vakantie.


Mijn week mag dan zo gevuld zijn, een uurtje gaan wandelen lijkt wel op een mini-vakantie.

Tekenen

Een ander ding is tekenen. Afgelopen donderdag maakte ik een tekening van mijn vollopende bad. 10 minuten. Verzonken in lijnen. En vooruitdenkend naar de avond, waarop ik met een vriendin heb afgesproken. Eigenlijk was ik te moe om nog een stapje in de wereld te zetten, maar het tekenen en het bad hebben me helemaal opgeladen.Mediteren... en de artiest in mij laten 'free-wheelen'

Vrijdag was zelfs nog een vollere dag. ’s Avonds hadden we ons evenement met TEDxFlanders en het beloofde een lange avond te worden van 16u tot 00u. ’s Morgens tijdens de yogales voelde ik toch dat ik de stress wat kon loslaten. Daarvoor alleen al was ik dankbaar. want dat lukt me niet elke keer! En daar bovenop voelde ik me me op een bepaald moment in een heerlijke meditatieve staat van 'zijn'. Alles was ontspannen: mijn hoofd, mijn lijf, mijn adem. En ik voelde me ergens tussen tijd en ruimte. Woorden en klanken borrelden in me op. Evenals een visuele voorstelling ervan ...


Het eerste wat ik moest doen toen ik thuiskwam: Dat gevoel tussen tijd en ruimte weergeven. Met het volgende resultaat:


Mijn dag kon niet meer stuk. Op zich niet omwille van het resultaat, maar eerder omwille van de ruimte die ik mezelf gaf om mijn creativiteit te laten 'stromen'. Een jaar geleden zou mijn analytisch business brein zoiets nog pure lariekoek gevonden hebben, maar ondertussen heb ik mogen ervaren wat een uitlaatklep het is om mezelf toe te laten om zonder na te denken iets te produceren.


Ik voel me helemaal opgeladen en tot rust. Het werk dat ik verder die dag nog verzette, was ongelofelijk. En het voelde niet als werk aan. Het voelde als 'zijn' aan. Met een bepaald gevoel van ontspanning erin.


Ik wil dit gevoel kunnen blijven vasthouden. Of telkens terug gaan opzoeken. Wat is jouw geheim om ontspanning op te zoeken in drukke tijden? En wat doet het met je lijf en je gedachten?


Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page